Aanbouw Bunnik

Project Info

 • Bouwdatum

  Oktober 2014

 • Categorie

  Verbouw

Werkzaamheden aanbouw ten behoeve van nieuwe keuken:

 • Aanbouw van 20 m2
 • Aanleggen elektra (wandcontactdozen en schakelaars)
 • Nieuwe openslaande deuren
 • Aanbrengen vloerverwarming
 • Stukadoren wanden en plafonds

 

Referentie van de klant:

Michiel Brinkman heeft eind 2014 een ruime aanbouw (18 m2) aan de achterzijde/zijkant van onze jaren ’30 woning gerealiseerd, inclusief voorbereiding voor een nieuwe keuken, renovatie van toilet en wat kleinere klussen. Met een ruw idee hebben we verschillende aannemers gesproken. Vanaf het eerste contact heeft Michiel echt met ons meegedacht over de mogelijkheden en de precieze invulling van de aanbouw. Daarnaast hanteert hij scherpe en transparante (gespecificeerde) prijzen, waardoor het meteen duidelijk is welke impact bepaalde keuzes op de totaalprijs hebben (latere aanpassingen in het plan zijn steeds tegen eerlijke meer- of minder-kosten netjes verrekend). Aangezien we ook een aantal goede referenties over Michiel hadden, was de keuze voor Brinkman Bouw uiteindelijk niet moeilijk.

Michiel doet veel zelf, werkt daarbij hard door, en maakt voor de meer gespecialiseerde werkzaamheden gebruik van een vaste groep onderaannemers (loodgieter, metselaar, voeger, elektricien, stukadoor, etc). Ook het inpassen van werk door andere werklui (plaatsen van schouw en kachel door eigen kachelboer, plaatsen van keuken door keukenboer) was geen probleem en verliep soepel. Tijdens de werkzaamheden besteedde Michiel veel aandacht aan het beperken van de overlast voor ons gezin met jonge kinderen (bv door een goede planning en communicatie, door stofschotten te plaatsen en materiaal op te ruimen), wat natuurlijk erg prettig was.

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders dus natuurlijk gaat er weleens wat mis. Voor mij is het dan vooral belangrijk hoe dat wordt opgelost (en dat is top!). Bij ons bleek het nieuwe deurkozijn eerst niet juist geplaatst (duidelijke tekeningen hadden dat kunnen voorkomen). Nadat we daarachter kwamen en besloten het kozijn toch te willen verschuiven, was dat binnen een dag en zonder problemen geregeld. Ook bij de aanleg van een verzwaarde elektrische aansluiting voor de nieuwe keuken ging het even mis, aangezien de elektricien de hoofdaansluiting niet had verzwaard. Dit kostte helaas iets meer tijd en wat gedoe met de elektricien. Fijn als je dan een goede hoofdaannemer hebt, zoals Michiel, die hier heel coulant mee omging en het oplost!

Al met al zijn we erg blij met het resultaat en zeer tevreden over het verloop van het hele traject. Voor een volgende klus weten we Michiel zeker weer te vinden!